Карнобат

Съветници даряват месечното си възнаграждение на МБАЛ

Още петима съветници заявиха своята подкрепа в Кампанията за набиране на дарения за оборудване на новото отделение за пациенти с COVID-19. Те даряват своето месечното възнаграждение на МБАЛ-Карнобат. Това са Росица Христова от МК “Алтернатива за българско възраждане“ и местните парламентаристи от групата на ПП ГЕРБ – Антоанета Стоянова, Антоанета Пенева, Драгомир Вълчев и Христо Георгиев.  

От ГЕРБ се надяват повече представители на бизнеса, политически формации и широка общественост да последват примера им и да помогнат на медицинското заведение.

От групата на ГЕРБ предлагат следните мерки за облекчаване на бизнеса и гражданите, които ще внесат на предстоящото заседание на Общинския съвет.

– Наематели на общински търговски обекти, които в момента не работят заради въведените ограничителни мерки,  да са освободени от заплащане на наеми в периода до отменяне на извънредното положение.

– Осигуряване на възможност за разсрочено плащане, намаляване или преустановяване събирането на такси за тротоарно право към собствениците на заведения за хранене и развлечения, както и за всички търговски обекти.

– Да се отложи плащането на дължимите месечни наеми за общински жилища до края на календарната 2020 г.

– Да бъдат обхванати допълнително още възрастни хора от услугите на Социален патронаж-Карнобат, на които да се доставят храна и медикаменти в създалата се извънредна ситуация.

Виж още

Още новини

Вашият коментар