Карнобат

Славянски клуб и СП“Слав Мерджанов“ празнуваха Деня на родилната помощ

Над 50 членове на Славянски клуб и на Сдружение на пенсионера „Слав Мерджанов“ се събраха, за да отбележат Деня на родилната помощ. Празникът започна с изпълнение на химна на Тракия, песента “ Ясен месец, веч изгрява“. През последните три години, председателката на организациите – Катя Димитрова събира на едно място членовете на двете структури. Г-жа Димитрова се обърна към присъстващите с думите: „Добре дошли на курназ бабите на Карнобат. На никого, за нищо не се молят и  винаги искат да бъдат на бели покривки и да празнуват. Пожелавам ви много усмивки и много празници. Нека младите жени да раждат, майките – да възпитават и отглеждат децата си с любов, а бабите – да помагат и да предават традициите. Да ви е честит празника!”.

Тържеството премина във веселие, шеги и танци, в пресъздаването на едно раждане. В ролята на „булката“ беше чаровната Симеонка Петрова, а акушерката Веселина Георгиева.

От 1951 г. 21 януари е обявен за Ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите. Празник, на който общество ни отдава дължимото на всеотдайния и високоотговорен труд на акушер-гинеколозите и акушерките и почита приноса на хората, допринесли за развитието на родилната помощ в България.

Виж още

Още новини

Вашият коментар