Карнобат

Стартира Лятна академия „Ваканция“

За трета поредна година Център за обществена подкрепа (ЦОП) Карнобат организира Лятна академия „Ваканция“. От 5 до 26 август всички деца, които са се записали, ще имат възможността да извършват разнообразни дейности като спортни и творчески занимания, „Арт работилница“ и „Игри от детството на нашите родители“.
В деня на откриването децата се представяха и запознаваха, започнаха изработването на пинята, която ще завършат в предпоследната си среща, изработиха декоративна висулка и се запознаха с игрите от детството на нашите родители. Академията е създадена с ясна и конкретна цел – засилване интереса на децата към спорта и творческата дейност.


Малките желаят да имат незабравими летни дни, изпълнени с много емоции и преживявания. Организаторите на Лятната академия са наясно с техните искания и затова са се постарали да ги ангажират по приятен, полезен и надграждащ начин.
Преди три години инициаторите са взели решение да разделят децата в две групи, спрямо възрастта им, и по този начин събитието да се състои 2 пъти седмично, но тази година са решили да не го правят.
Поради това заниманията са с начален час от 9:30 до 11:00 часа, всеки четвъртък. Мястото на провеждане е градският парк, а относно възрастта на децата госпожа Димитринка Вълева, която е директор на ЦОП, сподели: „Подходящата възраст на децата е от 7 до 12 години, но има желаещи и на 6, и на 14 години. Не връщаме онези, които са извън приетия възрастов интервал“.

Екипът на Център за обществена подкрепа Карнобат


Последното занимание, което ще бъде на 26 август, ще е белязано от празненство за закриване на Лятната академия, като ще има почерпка и връчване на грамоти.
стажант – репортер: Магдалена Динева

Виж още

Още новини

Вашият коментар