Карнобат

СУ „Св.св. Кирил и Методий“ e домакин на Иновационно обучение

Иновационното обучение за младежи на тема „Карнобат – магията е тук“ е част от проект за сътрудничество между училищата по Националната програма „Иновации в действие“. В него участват четири учебни заведения – от Враца, Руен, Поморие и Карнобат. Участниците работят по зададената тема с помощта на ментори. Разделени в екипи те трябва да заснемат видео, което да представя историческите и културни забележителностите в Карнобатския край. За целта учениците имат планирано посещение на някой от забележителностите в града, където ще изслушат беседи от музейните служители. Въз основа на своите записки, направете снимки или видеа на интересните обекти те имат за задача да измислят идея – видео, което да представя забележителностите в Карнобатския край.

Готовият продукт – до 120-секундно видео, те трябва да качат в YouTube.

Целта на видеата е да привлекат потенциални туристи да посетят историческите и културни забележителности в Карнобат, да бъдат достъпни и на английски език, да  представя Карнобат като атрактивна туристическа дестинация

Съдържанието на цялостна концепция трябва да носи идеята за история, легенда, приказка. Отделно да е завладяваща, динамична, да предизвиква силни положителни емоции у зрителите и желание „веднага“ да посетят Карнобатския край.

 Задължително условие е историческите събития да се отразени правилно и адекватно и да казват „открийте-посетете-почувствайте-изживейте“   .

Обучението по Националната програма „Иновации в действие“ дава възможност на учениците да  търсят и обработват информация, като акцентът е поставен върху динамиката на средата в която ще работят. Те дискутират, развиват критичното си и проблемно мислене по отношение на темата, оформят и представят идеи. Паралелно с това комуникират с разнообразни аудитории (връстници, учители, обучители, експерти от практиката). Имат за задача да работят самостоятелно и в екип за създаването на решение по конкретната тема. Едновременно с това опознават и прилагат разнообразни технологични, софтуерни решения за визуализация и презентиране на информация. Те ще трябва и да промотират идеите си в конкурентна среда пред жури. То ще има за задача да избере най-добра идея.

Виж още

Още новини

Вашият коментар