Карнобат

Учители от СУ „Хр.Ботев“ със сертификати за високи педагогически и художествено – творчески постижения

Сертификати за високи педагогически и художествено – творчески постижения, достойно защитени с участието на възпитаници в ХVIII Национален конкурс „Златна есен – плодовете на есента“ – Севлиево – 21 получиха Мария Момчилова -учител по БЕЛ и Мария Чанева – учител по изобразително изкуство в СУ „Хр.Ботев“. Така и Лиа Неделчева от VБ клас от училище „Хр. Ботев“ прибавя поредния диплом за отлично представяне в престижния конкурс с над 1000 участници.


Лиа започва своя път там, където учителите и спират, за да я оставят сама да изрази себе си. И най-голямата им помощ е в умението да отдалечават учениците си, защото близостта привързва свободата им. Лиа съчетава стихотворението си „Настъпва есента“ с рисунка, съставена от дървесни листа, изгрели в меки и топли цветове. А есента предрешена като тиква ни кара да почувстваме присъствието на природата. Да разпознаем красивото настроение, да вдишаме и съвършения аромат на плодовете. Не всеки учител може да бъде обратната страна на медала, но в училищния свят на Мария Момчилова и Мария Чанева, те са логичната половинка на своите ученици. И най-отговорната част от работата им е да направят децата не свои копия, а дизайнери със собствени възможности и вдъхновения.

Когато се появи една благодарност, тя е знак, че там има взаимност и подкрепа. Обикновено се гледа на успеха като на случайност, а всъщност зад него има много професионализъм и фино сглобени отношения в ролите на учител и ученик. Защото в духовния път на всеки човек е важно докосването до душата и това колко по-надалеч и по-нависоко може тя да достигне.

Виж още

Още новини

Вашият коментар