Карнобат

В храм „Св.Йоан Богослов“ великопостните богослужения ще се отслужват при спазване на разпоредбите

При спазване на разпоредбите за ограничаване на много хора в затворени пространства и при задължително спазване регламентираното разстояние ще се проведат тази година великопостните богослужения в храм „Св. Йоан Богослов“ в Карнобат. По време на срещата на кмета Георги Димитров със ставрофорните свещеноикономи Павел Гърбов и Иван Ангелов от Храм „Свети Йоан Богослов“ – Карнобат стана ясно, че в храма се привеждат в изпълнение, наложените противоепидемични мерки. Църковнослужителите ползват предпазни средства, храма се почиства периодично, със съответните дезинфектанти. На входа на храма се поставят стелки, напоени с дезинфектант.

На Цветница няма да се раздават върбови клонки. Причастие ще се дава в храма. Апелът на свещениците е хората да влизат по един, да стоят на разстояние един от друг по време на службите. Ще има и засилено присъствие на Обществен ред и Полицията, за да не се допусне струпването на много хора.

На Възкресение Христово, полунощницата ще бъде отслужена в храма. В края на полунощницата, при пеенето на тропара „Приидите приимите свет…” ще става и приемането от християните на благодатния огън. След литията богослужението продължава по реда определен в Цветния Триод.

Призивът на Негово Високопреосвещенство митрополит ИОАНИКИЙ е православните християни от епархията, по възможност, да останат по домовете си и там да отправят молитвите си към Възкръсналият Христос да ни избави от коварна болест.

Виж още

Още новини

Вашият коментар