Карнобат

В ОУ“Петко Р.Славейков“ са готови за първия учебен ден

195-те ученици, които ще трупат знания в училището, ще влязат в обновени и освежени класни стаи. Учебната 2021/2022г. започва за педагогическата колегия с изключителен ентусиазъм и с надеждата за присъствено обучение. И днес във всяко кътче на ОУ“Петко Р.Славейков“ в гр.Карнобат течаха последни приготовления за 15 септември.  „Готови сме да посрещнем децата“, категорични са преподавателите.  През летните месеци са извършени редица ремонтни дейности. Сменени са вратите на класните стаи, монтирани са нови 120 лампи, поставени са климатици, закупени са нови компютри. В учебния процес ще бъдат ангажирани 20 учители и седем души  помощен персонал.

На 15 септември ОУ“Петко Р.Славейков“ ще посрещне своите 24 първокласници в изцяло обновена класна стая. Боядисана в свежи тонове, с нови цветни чинове, лавици пълни с книги и учебни помагала.  Стаята е украсена, комплектите с учебници подредени, част от балоните вече са поставен по местата си и очакват утрешния ден.

С нетърпение в училището очакват и най-малките от подготвителна група – 5 годишни и  подготвителна група шест годишни. Стаята е прекрасна, подредена с много любов и вълнение от учителките.

„Посрещаме спокойни и готови новата учебна година“, казват от Педагогическата колегия.  В днешния ден особено развълнувани бяха и участниците в празничната програма, които се бяха събрали за генерално репетиция преди 15 септември.

Виж още

Още новини

Вашият коментар