Карнобат

Владимир Крумов пред Факторбг: ”ГЕРБ не е в коалиция в ОбС-Карнобат…”

 „Подчертавам и категорично заявявам: ГЕРБ-Карнобат не е в коалиция с никоя представена партия или коалиция в местния парламент и няма да бъде. И призовавам да спрат с поетичните си писания определени хора. За нас са важни жителите, поели сме ангажименти към тях и работим целеустремено за изпълнението им, както се вижда“. Това заяви общинският председател на ГЕРБ-Карнобат Владимир Крумов, който използва правото си на отговор във връзка с публикация във вестник „Фактор“ от 24-30. 01.2020 г.

„Ние от ГЕРБ на место ниво взехме решение да бъдем конструктивна опозиция. Т.е. отказваме да влезем в управлението на общината под каквато й да е форма, доказателство за това е, че вече нямаме и зам.-кмет (в предния мандат имаше такъв от квотата на ГЕРБ). Отказахме председателско място в ОбС-Карнобат, отказахме и всякакви ръководни позиции в администрацията“, пояснява още пред Факторбг още  Крумов.

Общинският председател на ГЕРБ-Карнобат допълни, че по темата с увеличаване на такса смет на съветниците не е била представена информация в детайли.„По време на предизборната кампания през 2019 г. всички кандидат-кметове включително г-н Димитрова обещаха да не се вдигат местните данъци и такси. Месец обаче след изборите се появява докладна за вдигане на данъците. За предстоящата сесия, на която ще се обсъжда бюджетът на общината за тази година, призовавам г-н Димитров и администрацията да подготвят за всеки един разход до стотинка таблица и да бъде предоставена на съветниците, за да се запознаят с нея. За това къде и как ще се разходва общинският ресурс – това заслужават и гражданите на община Карнобат. Нека видят къде се разходват и за какво техните пари, а не да се подвеждат с някакви подхвърлени цифри и безпочвени твърдения в пространството“…

Виж още

Още новини

Вашият коментар