Карнобат

Започна ваксинацията на учителите в общината

54 човека, работещи в учебните и детски заведения в Карнобат, са ваксинирани срeщу COVID-19 през тази седмица. В община Карнобат процентът на заявили желанието си да се ваксинират, от работещите в образователните институции, е нисък. Към момента те са около 100 човека/педагогически и непедагогически персонал в училищата и детските градини/, при ангажирани над 500. Записването ще продължи, докато тече ваксинацията по плана.
Всички граждани, които желаят да бъдат ваксинирани, трябва да заявят желанието си пред личните си лекари. Записването, за безплатното и доброволно имунизиране срещу Covid-19, може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при ОПЛ.
Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Така ОПЛ ще разполагат с информация, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират желаещите, когато ваксините бъдат доставени. Очакванията са до края на февруари да се започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация.
Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година. Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

Виж още

Още новини

Вашият коментар