Карнобат

Засилено полицейско присъствие през почивните дни

Предстоящите празници ще бъдат съпроводени със засилено полицейско присъствие, за да се избегне струпването на много хора на едно място. От Общински кризисен щаб призовават гражданите да бъдат отговорни, да спазват превантивните мерки, защото опасността от COVID-19 не е отминала. В сила остава забраната за посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити места, както и въведените мерки за ограничаване движението на хора по улици и площади без необходимост. За това стриктно ще следят, особено сега, през празничните дни, органите на реда.

Състоянието и на четиримата жители на община Карнобат, с положителни проби за COVID-19 е добро. Към днешна дата под карантина има 112 лица, които се наблюдават от полиция, здравните медиатори и кметовете по места. На проведеното днес заседание бяха обсъдени превантивните мерки, във връзка с предстоящите празнични дни. Ще има засилен контрол, във връзка с изпълнение на наложените мерки.

Извършена е дезинфекция на църковните сгради. Всички институции в града разполагат с нужните предпазни средства. Осигурени са маски, дезинфектанти, предпазни облекла.

Виж още

Още новини

Вашият коментар