Култура

Блестяща игра на Младежка театрална формация „Хоризонти”

Те показаха, че актьорската игра е тяхното призвание. С лекота и с вещината на професионалисти актьорите от Младежка театрална формация „Хоризонти”при НЧ”Д. Полянов – 1862г.” изиграха две представления, в един ден, само с три часа пауза между постановките. Играха със сърце, за да поднесат на своята публика незабравими емоции. А тя, родната публика ги хареса, още при вдигането на завесата. Влюби се в младежкия им плам, в неспирния им ентусиазъм, в стремежа им да дадат частица от своята игра на всеки от присъстващите и да предизвикат усмивка на всяко лице. 

Магията започна с представлението за малките, което беше на 4 май от 14 часа. Това беше приключение и за актьорите, и за публиката, които се забавляваха от сърце. Малките зрители не спряха да се смеят гръмко и шумно, да аплодират героите, да отправят възторжени възгласи. А именно това бе целта, да се оцени смешното, да се посмеят на забавните ситуация и да съпреживеят съдбата на героите. 

Всички харесаха прекрасния спектакъл, носещ името „Нероден Петко”. Възторжено го прие и публиката от вечерното представление, свикнала да гледа на сцената професионални и известни актьори и пиеси. В случая и младите ни таланти и невероятната постановка не отстъпваха на големия театър. Защото всичко бе изпипано до най-малкия детайл – сценография, костюми, декори, музика, актьорска игра.

Десетките часове репетиции, наставленията на ръководителя Данаела Милкова и ментора Светлана Бургазова, добрият сценарий превърнаха „Нероден Петко” в представление, което покорява с класа и присъствие на сцената.

Но както във всеки театър и тук най-важната заслуга за успеха се пада на актьорския състав. А той е блестящ и добре шлифован, превърнат в истински диамант. Публиката ги посрещна с очакване и ги изпрати с надеждата, че ще има отново възможност да ги гледа на сцената.

С гордост и вълнение, след тези блестящи представления можем да кажем – Театърът в Карнобат е жив. Младежка театрална формация „Хоризонти” е достоен наследник на театралната традиция в Карнобат.

Поздравления, „Хоризонтчета, вие поставихте силно и красиво начало на Майските празници на културата. Благодарим ви за емоцията. Дерзайте и покорявайте сценичните върхове!!!

Виж още

Още новини

Вашият коментар