Култура

Броени часове до старта на Нощ в музеите

Нощта на музеите в Карнобат ще започне в 17.30 часа с шествие на корейския фолклорен ансамбъл „Со Йънг Самулнори“. Колоритното дефиле, под звуците на традиционни корейски инструменти, ще тръгне  от Къща –музея „Димитър Полянов“, ще премине през централната част на града  и ще се насочи  към Археологическия музей. Той ще бъде домакин на Нощта на музеите в Карнобат. Проявите тази година са посветени на корейската култура. 

Приключението  и незабравимите  моменти в пъстрия свят на Корея са гарантирани. Организаторите са подготвили много изненади. Ще има и специална томбола, организирани от г-жа Суми Ким, а наградите са изцяло корейски.

В 18 часа официално ще бъде открита Нощта на музеите с изпълнение на фолклорен ансамбъл „Со Йонг Самулнори“, Южна Корея. 

В 18.20 часа ще бъде открита изложба „Графично изчертаване на глинени съдове, съобразно южнокорейските методи и практики“, представена от Исторически музей. 

За младите хора в Карнобат, в 19 часа, започва лекция за историята на К-поп музиката. Тя ще бъде представена от г-жа Суми Ким/НБУ,гр.София/.

Вечерта ще продължи с изпълнение на К-по група „Countdown“, гр.Бургас, което е с начало  20.40 часа.

Предвидена е, от 20.50 часа, дегустация на корейска храна, представяне на корейската фолклорна носия от 21.20 часа.

Виж още

Още новини

Вашият коментар