Култура

Център за млади таланти търси да открие най – добрия комикс на тема „България в света“

Центърът за млади таланти в Бургас ще отпразнува по оригинален начин предстоящия национален празник 3-ти март – с откриването на най – добрия комикс на тема „България в света“! 

Първият конкурс за комикси на тема “България в света” цели да провокира у децата и младежите един нов прочит на българската народна приказка. С помощта на конкурса традиционните български митични и легендарни същества и герои ще имат шанс да заживеят нов живот в творбите на участниците. Под формата на комикс като един по-достъпен и увлекателен за децата начин ще се прочете онова, което остава „нечуто и невидяно“ в Европа и света. 

„България е член на ЕС от 2007 година и интензивно участва в бурното битие на Европа. Една малка страна със здрави рамене, научена да отстоява себе си, днес е равноправна с другите си европейски сестри. Една страна, която е част от световния пъзел, и чиято пъстрота все още остава видна само за малцина. Известно е, че България има вековни история и традиции, а коренът ѝ в Европа е един от първите. Като че ли сме позабравили за това. Целта на конкурса е младите хора не само да открият мястото на България в света, но и да ги накара да се гордеят с родината си.”,  споделят организаторите. 

Участниците са разделени в две възрастови групи: 11-14 г. и 15 – 17 г., а размерът, материалите и техниките са без ограничения. Компетентно жури ще отсъди финалистите в двете възрастови групи, а публиката ще има възможност да посочи своите фаворити (по един във всяка възрастова група) в онлайн гласуване. 

Крайният срок за изпращане на творбите е 26.02.2020 г. на адрес: гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4 , а победилите ще бъдат излъчени на националния празник на България.

Повече информация за конкурса може да намеритe на: http://www.forbgkids.org/312/page.html

Официалното откриване на изложбата “Комикси на тема България в света” и награждаването на финалистите ще се проведе на 09.03.2020 г. от 17:30 ч. в Актовата зала на Център за млади таланти, гр. Бургас. 

Виж още

Още новини

Вашият коментар