Култура

Голям великденски конкурс организира СУ „Христо Ботев“

Онлайн конкурс „Моят шарен Великден“ обявява СУ “Христо Ботев“. В него могат да се включат всички ученици, като конкурсните творби ще бъдат разпределени в няколко категории:

– „Шарен Великден“ – за рисунка или електронен албум;

– „Великденско послание“ – видеопослание, стихотворение, разказ или есе;

– „Децата и вярата“ – за най-красиво великденско яйце с онлайн парад на яйцата;

– „Великден у дома“ –  за ръчно изработена великденска украса, празнична декорация или традиционна храна, която сте създали сами или заедно с вашите семейства

Предизвикателството към учениците е да изразят  своето послание със силата на думите, с красотата на четката и боичките, чрез сръчността на ръцете си, чрез полета на своето въображение. „Творете, рисувайте, бъдете оригинални и смело експериментирайте!“ – призовават организаторите и съобщават, че снимките и файловете ще се изпращат до класните ръководители, като крайният срок изтича в 17.00 часа на 16 април. На следващия ден снимките ще бъдат публикувани на Facebook страницата на училището. До 20 април всеки ще може да гласува за снимката, която го е впечатлила най-много. Резултатите ще бъдат обявени на 21 април 2020 година.

Ще се радваме да покажете на всички как вашето семейство празнува  Великден, какви са традициите и обичаите, които спазвате. Така, макар и дистанционно, ние отново ще бъдем заедно на празника, като една общност, като приятели, които споделят най-хубавите си моменти един с друг – казват организаторите.

Виж още

Още новини

Вашият коментар