Култура

Интеракт клуб Карнобат отличи най-добрите творци в конкурса „Вяра, трепет и Коледен звън“

„Вяра, трепет и Коледен звън“ е конкурс, който се роди, за да внесе още повече настроение през вълшебния месец – декември. В предизвикателството да покажат Коледа, най-истинската, най-съкровената, участваха 33-ма млади творци от Карнобат. Интеракт клуб, с подкрепата на Ротари клуб Карнобат, даде поле за изява на всички тях в две категории – „Литература“ и „Фотография“.

Снимки: Кино – фото клуб при НЧ“Д.Полянов – 1862г.“

Противоепидемичната обстановка бе причина резултатите от конкурса „Вяра, трепет и Коледен звън“ да бъдат обявени едва сега, през февруари. Отговорната задача, да отличи най-добрите, имаше жури в състав: Румяна Денева, Златка Христова и Преслава Чакърова, които се потопиха в прозаичните и поетични творби на участниците. Веселин Лазаров, Христо Милков и Елиф Йълмаз имаха за задача да отличат най-добрите фотографии. Наградите бяха връчени на специална церемония, която се състоя във фоайето на НЧ“Д.Полянов – 1862г.“.

Членовете на Интеракт се постараха да създадат специални емоции на присъстващите, засвидетелствайки своето уважение и внимание. Отличията бяха връчени от секретаря на читалището Румяна Денева, която бе един от членовете на журито. Тя сподели, че не е било лесно по време на журирането, защото разработките на участниците са били много близки като емоция. „Мисля, че конкурсът „Вяра, трепет и Коледен звън“ показа колко добре могат да работят децата. Те доказаха, че Карнобат има поле за изява и творци, които тепърва ще се развиват и доказват. Радва ме това, че почти всички деца имат усет да подбират словото. Много от техните разсъждения будят истински усмивки. Направи ми впечатление, че децата са изградили определени умения да създават текстове, не само в категория проза, а и в стихотворна реч. Бяха постигнали съобразен ритъм в своите стихотворения, а част от тях умеят да изграждат рима“, подчерта още г-жа Денева.


Д-р Пенка Златанова връчи специалната награда, в памет на ротарианеца Северин Хаджен. С нея бе удостоен тринадесет годишният Тодор Тодоров.

Първо място, в раздел Поезия, журито присъди на Евелина Генчева, 14г. Връчени бяха две втори награди – на Диляна Дянкова, 11г. и Ева Уафа Ф. Жабас, 12г. С третите места бяха отличени – Татяна Железчева, 14г. и Маргарита Вангелова, 12г. Валентин Железов получи първа награда в раздел Проза. На второ място е Елис Бошнак, а на трето Маргарита Апостолова. Във втора възрастова група, в същия раздел, журито отличи на първо място Деница Петрова,15г., Игнатия Ангелова, 15г. на второ място и Михаил Жечев, 17г. на трето място. В трета възрастова група поощрителни награди получиха Ива Минчева, 26г. и Мелек Шериф, 31г., които участваха в раздел Поезия. Отличието за най-добра фотография получи Гергана Георгиева, 6г., а поощрителна награда в този раздел бе присъдена на Валерия Ценова. Коледният конкурс е поредния успешно приключен проект на Интеракт клуб Карнобат. Младежите си поставят за цел да продължат с инициативите в полза на общество, като акцент отново ще бъдат подрастващите и учениците.

Виж още

Още новини

Вашият коментар