Култура

Коледна изложба в Арт-салона на читалище „Д.Полянов – 1862 г.“

По традиция  в Арт-салон на Клуб на художниците от Карнобат в НЧ „Димитър Полянов – 1862 г.“ е подредена изложба – живопис „Коледа – 2020 г.!”. Представени са 44 произведения– картини – маслени бои, акварел и графика на 9 художници – Петър Стефанов, Ненчо Русев, Роланд Шнеевайс, Симеон Маринов, Димчо Тонев, Слава Суанска – Михова, Венета Чолакова, Евгени Янев и Живко Кожухаров.

 Това е 11 поредна Коледна изложба в Арт-салона на читалище „Димитър Полянов – 1862 г.“. Официално откриване няма да бъде организирано, но  изложбата е вече подредена и отворена. Тя може да бъде посетена при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Секретарят на читалището Румяна Денева разказва, че началото е поставено през м. септември 2009 г., когато е учреден Клуб на художниците от Карнобат. „От тогава – до сега Арт-салонът е пространство, което дава възможност постоянно да се организират изложби по различни поводи и не е пропускана нито една година през месец декември да се открие изложба – живопис по повод Коледните празници. Спазихме традицията и през 2020!“, добавя г-жа Денева. Тя изказва специални благодарности на Ненчо Русев и Димчо Тонев, които подредиха изложбата.

Виж още

Още новини

Вашият коментар