Култура

Коледни награди за талантите на ЛК „Малкият принц” и ОУ”Христо Смирненски”

Началото на новата година донесе поредните  награди от два конкурса, които имаха коледен характер. Първи национален конкурс “ Коледна звезда“  бе организиран от НЧ“ Христо Ботев “, Белица и община Тутракан.Проведе се в три категории на коледно-новогодишна тематика, които дадоха шанс на децата да изявят талант, умения, знания.  Освен от участниците в конкурса, град Карнобат бе представен по един по – специален начин в първия национален конкурс в Белица.

Част от младежкото жури в категория “Моята коледна приказка“  бе литературният талант Радко Василев, бивш възпитаник на ОУ”Христо Смирненски”.

В раздел „Литература”  авторските творби на малките писатели от ОУ”Христо Смирненски” се състезаваха с 122 творби, 122 различни идеи, 122 уникални истории, сътворени от творческото въображение на талантливи деца от различни кътчета на България! За участниците на нашето училище, журито отреди престижното трето място в първа възрастова група за Георги Драгунчев от 5.Б клас и Ралица Рачева от 5.А клас. За своите приказни истории те бяха отличени с диплом и медал във формата на коледна звезда.

За Георги и Ралица пристигнаха и още награди от НЧ „ Пенчо Славейков 1983”.  В областен конкурс „ Коледни звездици” петокласниците са наградени с грамоти за отличното им представяне в раздел „Изразително изпълнение на стихотворение”. Организаторите бяха впечатлени от Ралица Рачева, която рецитира творбата „Зимен ден” на Петя Дубарова и артистичното и тематично видео на Георги за снежния човек.

Виж още

Още новини

Вашият коментар