Култура

На 14 юни ще се проведе творческа среща с писателката Керана Ангелова

Писателката Керана Ангелова е добре позната на карнобатската общественост. На 14 юни тя ще гостува в Карнобат, за да се срещне отново със своите почитатели. Творческата среща ще се про-веде в Камерната зала на НЧ „Д.Полянов-1862г.“ от 17:30ч.


Керана Ангелова е автор на 16 книги – романи, есеистика и поезия. Тя е лауреат на национални награди. Родена е в странджанското село Бродилово. От 1971 г. живее в Бургас.
Първата си книга издава през 1982г.Това е стихосбирката „Лято“. Романът й „Елада Пиньо и времето“ е носител на най-престижните награди за литература: „Белетристична книга на годината“ на Сдружението на българските писатели, както и на три национални награди, сред които „Награда на читателите“ и номинация на журито в първия конкурс за български роман на Фондация ВИК. „Елада Пиньо и времето“ е книга за времето, за историческите събития и верски сблъсъци на Балканите, за отекването им в човешката душа. Литературните критици го определят като много българска, необикновена, литературно събитие, философска и чувствена…


С романа си „Улицата на пеперудите“, Керана Ангелова е лауреат на годишната награда за проза на Академия „Либер“ за 2010г. Номиниран е за най-добър български роман“ на Фондация „1300 години България“ и носител на наградата за проза на името на Елиас Кенети. Романът „Вътрешната стая“ е преведен на английски за САЩ.
През 2020г. от печат излиза романът й „Мястото Янтара“. Авторката е многократен носител на приза „Пегас“ на община Бургас и писателската общност в града – за цялостно творчество. Нейни стихотворения са представени в 18 европейски и латиноамерикански страни.

Виж още

Още новини

Вашият коментар