Култура

Над 20 деца се включиха в първия ден на „Маратон на четенето 2022г.”

„Маратон на четенето 2022г.” в библиотеката при НЧ „Димитър Полянов-1862г.” в Карнобат започна с приказките на Андерсен. Старт на инициативата даде председателят на Общински съвет-Карнобат Теодор Ченешев. Той започна с четене на „Грозното патенце”. Маратонът ще продължи до петък, включително и започва всеки ден от 11 часа.  

Инициативата започна при огромен интерес. Децата изпълниха читалнята на библиотеката, като част от тях насадяха непринудено върху възглавничките на паркета. Малчуганите се включиха в четенето на приказката и се потопиха в творчеството на Андерсен. Краят на „Грозното патенце” заинтригува малките читатели. Те се замислиха над посланието на приказката – да вярваме във възможностите си и да не се отказваме от мечтите си.

В следващите срещи децата ще четат приказки на Елин Пелин, Братя Грим, Ангел Каралийчев и Ран Босилек. Познати лица, свързани с обществения живот в Карнобат, ще започват с четене на приказка, а децата ще имат за задача да я завършат. Секретарят на НЧ „Димитър Полянов-1862г.” Румяна Денева пожела на децата да се забавляват през ваканционните дни с любимите приказни герои.

Виж още

Още новини

Вашият коментар