Култура

Награди за ботевски възпитаници от национален литературен конкурс

Списъкът на „Хрелков“, както го нарекохме с усмивка, дойде едновременно с топлото юлско слънце, 12 грамоти и 2 статуетки. В IV Националния литературен конкурс „Н.Хрелков“ Радостин Тишев и Есмералда Сейкова от 5б се класираха на 2 и 3 място.
Грамоти за участие получиха и всички техни съученици от групата на творците, гледащи света през словото: Василена Христова, Виктория Стоянова, Димана Митева, Георги Димитров, Георги Янев, Живодара Иванова, Маргарита Марчева, Никола Кайряков, Ралица Терзииванова, Светлана Ангелова, както и Даниел Ненчев от 7б и Евелина Генчева от 8б.


Великият американски есеист Ралф Емерсън казва, че повърхностните хора вярват само в късмета и че без ентусиазъм нищо не е постигнато. Зад успеха на двамата наградени петокласници от „б“ паралелка от СУ „Хр. Ботев“ – град Карнобат има много ентусиазъм, обич и труд, споделени в часовете по литература.
Радостин и Есмералда ни предричат, че думите могат да са зашеметяващо вълшебство. И чрез тях да се вълнуваме и да се докосваме до смисъла на живота.
В конкуренция между 132 произведения Радостин Тишев заема 2-ро място, а Есмералда Сейкова – 3-то място във втора възрастова група /10-14 г./ на IV Националeн литературен конкурс „Николай Хрелков“.
Участници от цяла България, както и извън границите й, създават творби в проза и поезия на две теми: 1. Свободна тема и 2. „Читалището – моят дом“.
Радостин не за първи път прави творческа заявка, а Есмералда доказва своите умения и като се класира на финалния трети кръг на състезанието по БЕЛ „Стъпала на знанието“. И двамата продължават да опознават тайните на писането и през лятото чрез креативни мисии в творческата група на прогимназията.
Поздравления за петокласниците – Радостин Тишев и Есмералда Сейкова и за техния преподавател по БЕЛ – г-жа Яна Атанасова! С пожелание да продължават да ни усмихват!
А ние, учителите, продължаваме да ги подкрепяме и да се свързваме с потребностите на всички наши деца, защото техният успех е нашата най-голяма усмивка. И когато вдъхновението е част от училищната атмосфера, децата, които променят клишетата, превръщат успеха в свой верен спътник!

Виж още

Още новини

Вашият коментар