Култура

Награди за Младежка театрална формация „Хоризонти“ от Национален фестивал на любителските театри „Каварна 2021“.

С медал и грамота от СНЧ за високи творчески постижения и по повод 165 години общонародно читалищно дело, с трето място в категория „Младежка мъжка роля“ за Димитър Манолов, завърши участието на Младежка театрална формация „Хоризонти“ с ръководител Данаела Милкова в ХХIII Национален фестивал на любителските театри „Каварна 2021“.

„Нероден Петко“ – интерпретация на народна приказка, сценарий, постановка и сценография – Данаела Милкова, консултант – Светлана Бургазова, оживя на фестивалната театрална сцена в Каварна, състезавайки се с 16 театрални колектива с над 220 участници от цялата страна.

„С прекрасна младежка енергия, с усмивка и закачка, нашите деца играха от сърце и очароваха присъстващите и професионалното жури в състав: Крум Гергицов – театровед, Станка Калчева – актриса, двукратна носителка на наградите „АСКЕЕР“ и „ИКАР“, Йордан Алексиев – актьор, зам. директор на Театър „Българска армия“. Аплодисментите на публиката бяха най-голямата награда за „Хоризонтчетата“ от Карнобат!“, разказва Румяна Денева – секретар на НЧ“Д.Полянов – 1862г.“

И добавя:“„Поздравявам ви, прекрасни карнобатски деца, за радостта, която давате на всички нас – вашата публика! Поздравления за ръководителя на МТФ „Хоризонти“ – Данаела Милкова, за консултанта – професионалната актриса Светлана Бургазова! Поздравления за екипа на читалището, работил за „раждането“ на „Нероден Петко“!

Дерзайте! И да продължи пътят ви на сцената – магията, която ви събра! И нека опазите любовта, вдъхновението и трепета, с които пристъпвате в театъра! Успех!“.

Виж още

Още новини

Вашият коментар