Култура

Награди за самодейците от Деветак

Участието на самодейците от читалището в село Деветак е първо, след дългата пауза, заради ковид кризата. С много емоция и желание те се включиха в четвъртото издание на Фолклорен фестивал „Веселие в Елена“. Събитието се проведе на 25, 26 и 27 юни 2021 година на площад „Христо Ботев“ в град Елена. Фолклорната група завоюва второ място, а при индивидуалните изпълнители самодейците имат трето място.

И тази година Фестивалът даде възможност на певци, танцьори, изпълнители, гости и зрители да се потопят в един необятен и красив свят на багри, настроения и емоции, свят изпълнен с древни символи и съвременни послания, свят магия, свят чудо, свят на българския фолклор.


От читалищното настоятелство в село Деветак пожелават на своите самодейци здраве, творчески успехи по нелекия път към утвърждаване на българското, за да пребъде в годините!
От читалището в Деветак поднасят специални поздравления към г-жа Мария Маркова – Халачева, която е родом от селото. Своя 75- рожден ден известната диригентка ще посрещне с концерт на 10 юли. Пожеланията са за здраве, творческо дръзновение и нестихващи емоции.

Виж още

Още новини

Вашият коментар