Култура

Нана Цонкова се носи на крилете на успеха с две нови отличия

Нана Цонкова, ученичка от СУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Карнобат, отново се рее във висините на успеха!Казват, че талант е всяка човешка дейност, която кара някой да тръпне, да потъва в нея, да търси нови хоризонти и с това да допринася за света. Спокойно можем да заявим, че човекът направил тази сентенция е бил абсолютно прав!

Едно от доказателствата за това, са многобройните и последователни награди на талантливата ученичката от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат Нана Цонкова. Многочислените ѝ изяви на бойното поле на художествената литература са оценявани на едно високо ниво. Тя е заемала едни от най-призовите места и награди. В края на отиващата си 2020 г. Нана отново се носи на крилете на успеха с две нови отличия.

На международния фестивал „Българска душа на Святата земя“ шесто издание – онлайн Гр. Бат Ям Израел 2020, ученичката се класира на второ място в раздел: „Литературно творчество“-поезия.

Цел на фестивала е съхранението на културното наследство на двете страни България и Израел, обмен на култури между двата приятелски народа, обединяване на българите по света чрез съхраняване на българските корени, традиции и обичаи, интеграция между българските общности по света и популяризация на българската духовност и култура. В надпреварата са взели участие сънародници – българи от 23 държави от четири континента, оценявани от международно жури. Нана убедително е успяла да се налoжи със своята творба и заслужено да си извоюва второто място.

Друго участие в Национален конкурс за православна поезия и проза „Рождество на Спасителя“, организиран от Министерството на образованието и науката пък ѝ носи грамота и поощрителна награда отново в раздел „Поезия“.

Безспорно ученичката търси и открива нови хоризонти пред себе си и със своя принос носи удоволствие и гордост на семейството си и на всички нас.

С тези заслуги Нана Цонкова напълно оправдава споменатия по-горе афоризъм. Нейният труд и успехи допринасят не само за нейната личностна изява, но и за цялостната изявата на България.

И тук думите на В. О. Ключевски ще прозвучат много на място: „Талантът е искра, с която обикновено човек запалва себе си, осветявайки със собствения си пожар пътя на другите.“.

Талантът на Нана Цонкова е безусловен и тя с всяка изява го потвърждава!

Виж още

Още новини

Вашият коментар