Култура

Престижна награда за Деница Данева от ЛК „Малкият принц“

Творби от различни краища на България участваха в конкурса, посветен на 1 ноември, Ден на народните будители. Проявата беше организирана от НЧ „Светлина“ в Караманово и премина под мотото „Моите будители“. Творбите за надпреварата бяха в четири категории – за стихотворение, есе, рисунка и апликация. Журито се оказа в ситуация на затруднение да отличи най-добрите творби.
В четирите направления се включиха повече от 100 участници, като някои от тях участват с повече от едно произведение.
Творците се оказаха най-активни в написването на есета и стихотворения. „Може би наложените противоепидемични ограничения дадоха своеобразен тласък за повече участници. В инициативата ни се включиха творци от литературни клубове, самодейци, ученици от различни учебни заведения.
Получихме творби от Карнобат, Шумен, Перник, Варна …“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова. Журито единодушно присъди първа награда в категорията за есе на Деница Данева от 5.А клас.
Деница е част от литературния клуб в ОУ „Христо Смирненски“ от тази учебна година. Още първото й участие в конкурс и донесе призово място. Тепърва очакваме нови награди от Дени и останалите млади таланти на ЛК“Малкият принц“.

Виж още

Още новини

Вашият коментар