Култура

Престижни награди за ЛК „Малкият принц“

В навечерието на националния празник на България – 3 март, талантите на клуб „Малкият принц“ при ОУ „Христо Смирненски“ получиха наградите си от далечен Израел. Ралица Рачева и Симона Калчева участваха в шестото онлайн издание на Международен фестивал „Българска душа на Святата земя“ гр.Бат Ям Израел.

Един фестивал, който обединява българите по света, съхранява българските корени, традиции и обичаи, интегрира българските общности по света и популяризира българската духовност и култура. Той съхранява културното наследство на България и Израел, представя творци във всички области на изкуството, които живеят в различни точки на света. В раздел „литературно творчество“ Симона Калчева е удостоена с престижното 2 място. В същия раздел Ралица Рачева получи почетното трето място в същия раздел. Освен с грамоти журито награди двете петокласнички с лимитирана серия медали, които са със символите на конкурса.

Друга награда пристигна за Петромира Стоилова от 7.Б клас. В ХІV Национален конкурс за литературни творби и рисунки “ България в сърцата и мечтите ни“ Шумен седмокласничката е завоювала второ място в раздел “ Проза“. Поздравления за ЛК“Малкият принц“, с ръководител Светлана Иванова и неговите таланти.

Виж още

Още новини

Вашият коментар