Култура

Приказка на карнобатски ученик с първо място е издадена в самостоятелна книжка

Константин Стоянов от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ участва в Първи литературен конкурс за авторска приказка „Загорие разказва“. Той е на тема „Самодивите разказват“ и в него да участват деца в две възрастови категории: 7-10 години и 11-14 години. Конкурсът е регионален, за Югоизточна България и включва училищата в Бургас и областта, Ямбол и областта, Сливен и областта. Организира се от издателство „СтелаПро“ и Народно читалище ФАР, Бургас.
Приказката „Вретено в чан“, която Константин писа в извънкласни занимания през месец юни 2021 година, спечели първо място.

Самодивите разказват

Наградата е издаване на книга с приказката, а награждаването се проведе на 4 февруари. На него младият творец присъства, заедно с родителите си. „Константин е момче, което винаги разсъждава, обмисля, преценя, задълбочено се подготвя за всичко, което предстои-изпити, контролни, проекти“, разказва преподавателката Даниела Василева. От 1-ви до 4-ти клас, в часовете по занимания по интереси тя предлага на децата да пишат кратки разкази като им обяснява за фантазийния бином на Джани Родари. На всички ученици тя дава различни фантазийния биноми и ги мотивира за кратко време да напишат кратки разкази и приказки. Открояват се няколко ученици, сред които е и Константин. Когато разбира за конкурса „Загорие разказва“, г-жа Радева предлага на порасналите вече деца от класа да подготвят свои творби. Идеята допада на Константин и той започва да пише по темата.
Младият творец има интерес също и към математиката, изобразителното изкуство. Печелил е награди от Международни конкурси за детска рисунка, Специална награда в Международен конкурс „Децата рисуват цветята, морето, света“, Поморие 2021 година. Пожелаваме нови творчески вдъхновения на Константин!!!

Виж още

Още новини

Вашият коментар