Култура

Разказ на Далина Велчева сред най-добрите в конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“

Организаторите „Пощенска кутия за приказки“ и „Уницеф България“ споделиха, че са получили над 200 текста за конкурса „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“.Освен селектираните 12 произведения, които бяха четени на  живо на събитието-финал на конкурса, екипът отдели още 11 авторски произведения от всички получени над 200 текста, които споделиха с широката публика чрез онлайн публикации.

Сред тях е и текстът на Далина Велчева, едно момиче на 22 години, родом от гр. Карнобатqкакто казва тя в интервюто : Там завърших средното си образование. В момента живея в гр. София и уча специалност „Право“ в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Интересите ми са разнополюсни – от влечението към науката, през любовта към словото и така до магията на фолклорния танц. Личните ми постижения са свързани с всичко назовано, но с една особеност. Най-голямото предизвикателство, което искам да превърна в лично постижение, е диаметрално противоположните интереси да се озоват в точка на пресичане, за да може да вървят с мен по пътя едновременно.

Какво те вдъхнови да напишеш тази история?

Подобни истории се раждат от обикновения делник, който героят мечтае да превърне в празник, но все нещо малко не му достига. И моята се роди по този начин. Вдъхновиха ме преживяванията на всички ни със самите нас през последната година и половина, за които малцина смеят да говорят на глас.

В типично й стил написа, когато сподели линк към страницата с нейния разказ: Те т’ва е от мен. И не забравяйте, когато се усмихвате, всъщност да се усмихвате!

https://www.kutiata.bg/bg-news-details-68.html?fbclid=IwAR3-unbsjXRsDXH4iRIAUe7fxmD6EsfiWp7PYUAVKzGUzIxhHstjU9niCNo

Виж още

Още новини

Вашият коментар