Култура

Средствата от „Ученическо творчество АЛМАНАХ“ СУ „Св.св.Кирил и Методий“ ще отидат за благотворителни каузи

Алманахът на учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ излезе от печат. Интересът към него не закъсня. Решението за това -средствата от продажбата му да отидат за благотворителни каузи е взето от създателите му.
Учениците отключиха творческия си потенциал и изработиха Алманах, включващ техни авторови литературни произведения. В него намират място редица приказки, стихотворения и разкази, изобилстващи от трепети, емоции и фантазии.
Не трябва да се пренебрегват и рисунките на най-малките, които с несигурните си ръчички създадоха невероятни творби. Те получиха голяма доза вдъхновение от своя прекрасен педагог Даниела Василева. Всички деца, участвали в създаването на този шедьовър, се обединиха единодушно в каузата да подпомогнат с една част от средствата на едно невръстно дете на 6 годинки, нуждаещо се от материална подкрепа за лечението му в ДЦП Сърбия и на нашия млад съгражданин, борещ се с тежка болест – Николай Комитов.


Учителите по български език и литература бяха неотлъчно до децата и подреждаха техните произведения във файлове, които днес можем да докоснем с ръцете си.
Златка Брайчева, Светла Начева, Надежда Петкова, Ралица Маркова и Адриана Русева положиха неимоверни усилия и се сблъскаха с безброй детски съдби. Появата на бял свят на тази книга се случи и с помощта на талантливата художничка София Каракушева, с помощта на Йоан Георгиев (LZ1YON) за отпечатване на книгата, на вдъхновителя на децата – Недялко Йорданов, на рецензента от ШУ „Епископ Константин Преславски“ Теменуга Тенева и със съдействието на известния художник Мирослав Йотов.
Госпожа Златка Брайчева споделя: „Потомството ни върви в една истински стойностна и морална посока. Това го доказват нашите деца! Децата на СУ „Св. св. Кирил и Методий“! Скъпи деца, получихме една чудесна лекция за живота! Научихте всички нас, че Земята не спира своето движение и своя ритъм, че „И все пак тя се върти!“. Благодарим ви, че споделихте вашето творчество и светлина! Гордеем се с вас!“.
Всеки, който желае да закупи книгата може да го направи като позвъни на телефон 0879966177.
По темата работи: стажант – репортер: Магдалена Динева

Виж още

Още новини

Вашият коментар