Култура

ТА „Карнота“ със Златна диплома и наградата на публиката  от Международен танцов конкурс „ЗЛАТЕН ТАНЦ“

Танцов ансамбъл „Карнота“ при НЧ „Д.Полянов – 1862г.“, гр. Карнобат  участва във Втория онлайн Международен танцов конкурс „ЗЛАТЕН ТАНЦ“ с изпълнението на „КАТО ФЕНИКС ОТ ЖАРАВА“. Хореографията е на ръководителя на карнобатския танцов ансамбъл Стефка Бинева, а музиката на Тодор Димитров. Конкурсът се проведе в рамките на Музикални празници „Евро фолк“, със съдействието на: Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WАFF, Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF.

Спиращото дъха изпълнение на „КАТО ФЕНИКС ОТ ЖАРАВА“ спечели любовта на публиката и събра най-много гласове, а журито му отреди най-престижното отличие. ТА „Карнота“ при НЧ „Д.Полянов – 1862г.“ заслужено е удостоен с Диплома за участие в конкурса, носител на Лауреатско звание I степен (Златна диплома), награда на публиката, Препоръка за Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк“. С изключително емоционални  думи  хореографът на ансамбъла Стефка Бинева  благодари на всички за подкрепата. „Благодаря от цялото си сърце за огромната подкрепа на ТА „Карнота“, НЧ „Д.Полянов- 1862г.“ , чийто хореограф имам щастието да бъда! Вашата подкрепа, таланта на децата и умението им да пресъздават това, което душата ми е родила, доведоха до един от най- желаните и очаквани резултати в този  конкурс. Безкрайна благодарност, не на последно място, и за прекрасната музика на Тодор Димитров, без която този танц не би бил успешен и конкурентен!“.

Участниците в онлайн конкурса бяха оценявани от висококвалифицирано жури, състоящо се от признати дейци на културата, поканени от организаторите. Ансамбълът ни се включи в категория  D2) Групи за народни танци – модерна хореография (фолклорни танцови групи , ансамбли). Във Втория онлайн Международен танцов конкурс „ЗЛАТЕН ТАНЦ“ имаше ансамбли и състави от Филипини, Узбекистан, Литва, Индия, Германия

Основната идея на конкурса е да разкрие, подкрепи и развие художествения потенциал на танцьорите в опазването на танцовото национално богатство. Участието в този онлайн конкурс спомага за представянето на танцовото изкуство на много култури на международно равнище, а подготовката за онлайн представянето ще доведе до повишаване нивото на сценичното майсторство и опита на участниците.

Виж още

Още новини

Вашият коментар