Култура

За първи път в Карнобат- Майсторски клас рисуване с маслени бои

Първото занимание на Майсторския клас, воден от  Марина Багаева – Андросова бе на 6 октомври. То бе с интернационално участие. В ролята на художници, и то доста успешно, влязоха няколко чаровни дами – англичанки, рускини и разбира се имаше и българско участие. Напътствани, и то изключително вещо, от Марина Багаева – Андросова, те създадоха своя първи шедьовър. Репродукциите бяха по лиричен пейзаж на Алексей Саврасов, който е един от най-добрите руски пейзажисти.

„Ако искаш да вземеш луна, вземи слънце“ , казва Марина във връзка със сложността на първата картина на дамите. Само три часа са необходими, за да се превърнете в художник и да нарисувате картина с маслени бои, без да имате какъвто и да е опит. В това се убедих лично, докато наблюдавах смелите щрихи с четката на участниците в първото издание на Майсторския клас. Бъдете сигурни, че ще забравите стреса от натоварения ден. Часовете над платното са истинска арт терапия и среща с изкуството.

След 3 часа в Майсторския клас ще нарисувате с маслени бои картина, която ще вземете у вас, ще ускорите мисловните си процеси, ако желаете, ще напреднете със своя руски и английски език, защото Марина Андросова напевно общува както на родния си руски език, така и на английски, а българският й е красив и мелодичен. В курса могат да участват хора от 10 до 100 години.

Преподавателката Марина Андросова ще провежда своите майсторски класове „Езикът на живописта“ в гр. Карнобат, в НЧ“Д.-Полянов – 1862г.“. Тя е избрала за своите срещи вторниците. За да се запишете е необходимо да се свържете с нея на тел.: 0894646346.  Всички необходими материали са осигурени от преподавателката.

„Ако вътрешният глас ви говори, че не можете да рисувате – рисувайте колкото се може повече и тогава този глас ще заглъхне“, казва великият Винсет Ван Гог.

Виж още

Още новини

Вашият коментар