Култура

За Петър Чухов писането на поезия е естествено състояние

Снощи поетът гостува в Карнобат. В Камерната зала на читалище „Димитър Полянов” се проведе среща с твореца, който има много спечелени награди през годините. През деня той се срещна с кмета на общината Георги Димитров.

Чухов има издадени повече от 15 книги. Пред карнобатлии той представи новата си книга с проза, издадена през 2019 г., която носи името „Достатъчно дълго“.

Самият автор отбеляза, че тъй като прозата е така да се каже негова втора специалност, на първо място е поезията, си позволява повече да експериментира. В „Достатъчно дълго“ има доста експериментални текстове – разказ от едно изречение; разкази, които формално имат структурата на драматургичен текст, но не е възможно да бъдат поставени на сцена, защото, особено единият – предполага непрекъснато участие на публиката.

„За мен писането на поезия е естествено състояние, докато писането на проза изисква известна доза трудолюбивост, а аз съм мързелив …, каза Чухов и още по отношение на принципите на творческия процес той цитира стихотворението си „Поезия”: „Пиши, когато си влюбен, редактирай, когато ти мине!“

Виж още

Още новини

Вашият коментар