Култура

Започнаха Майските празници на културата

Днес, с двете представленния на Театралната постановка „Нероден Петко“ на Младежка театрална формация „Хоризонти“ при НЧ“ Д. Полянов – 1862г., започнаха традиционните за Карнобат Майски празници на културата.


Събитията продължават на 17 май с операта за деца „Макс и Мориц“ от Ал.Йосифов. Бургаската опера гостува на читалищна сцена от 14ч.
В Деня на музеите, на 18 май, е планирана Презентация на корейската култура. От 17.30ч. в Археологически музей, гр.Карнобат ще има дегустация на традиционни храни, изчертаване на глинени съдове, Кей – поп музика и характерни корейски танци.
На 160 години от основаването на НЧ „Д.Полянов – 1862г.“ е концертът на Духов оркестър „Карнобат“ и приятели. Той е насрочен за 20 май, в залата на читалището.
Младите карнобатски творци Калина Йорданова и Яни Балимезов, в ХГ „Бенчо Обрешков“, ще представят на 23 май изложба живопис.
Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май ще отпразнуваме с празничен концерт с участието на състави от НЧ „Д.Полянов – 1862г.“, детските градини и училища.
На 26 май Карнобат ще бъде домакин на Областно състезание по пожарна безопасност.
Празничните прояви продължават и през месец юни. На 1 юни ще има празник за най-малките по повод Деня на детето.
На 2 юни в Археологическия музей, от 11.30ч., съвместно с музей „Шипка“, ще бъде открита фото – документалната изложба „Строителите на Паметника на свободата“. От 17.00ч. е представянето на книгата Храм -паметника Рождество Христово при град Шипка.
Честването на 70 годишния юбилей на ТА „Карнота“ при НЧ „Д.Полянов – 1862г.“ ще бъде на 10 юни. В залата на читалището, от 18.30ч., среща си дават няколко поколения танцьори, певци и музиканти, за да разкажат „Приказка за соковете на корените и петопръстно свързаните сърца“.

СНИМКА:ГЕОРГИ ТОДОРОВ

Виж още

Още новини

Вашият коментар