Пътеводител

Чаровната и талантлива Дари подреди изложба в своето училище

Богатството и многообразието на пролетта вдъхновиха третокласничката Дарина Стойчева да подреди свои рисунки във фоайето на малката сграда на СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр.Карнобат. През детските очи пролетта е магична. Слънчевите лъчи галят нежно и топлят душата, песента на птиците е омагьосваща, уханието на цветята опияняващо. Детските картини са завладяващи, изпълнени с живот. Те привличат погледите на децата, приканват ги да поспрат, да погледат и помечтаят.


Това не е първа изложба за младата художничка, която рисува във всяка свободна минута. Нейна рисунка е включена в Сборник с детско творчество „Моето семейство“. В училище има множество златни медали от състезания.
Увлечението й към изкуството се проявява още в ранна детска възраст. „Започнала съм да рисувам цветя, когато съм била на три години“, разказва Дарина. С времето, с постоянство и вдъхновение, развива рисувателната си техника. „Най-много обичам да рисувам с бои. В началото гледах от интернет, но с времето вече започнах да рисувам това, което се ражда в моята фантазия“, споделя малката чаровница.


Изпод талантливата ръчичка се раждат завладяващи рисунки, наситени с цветове, с хармония, показващи колко чист и неподправен е светът през детските очи.
А мечтата на малката художничка е да стане архитект и да направи най-красивия хотел в света. С усмивка споделя, че преди време семеен приятел я помолил да му нарисува портрет, за който Дари е получила своя първи хонорар. А творбите, подарени на приятели и съученици са десетки.


Всеки, видял нейните рисунки казва, че е много добра. „Тя е художничка“, категорични са и нейните съученици. Учителката на Дари г-жа Светлана Стефанова разказва, че талантливите деца в класа са много. Сред тях има и такива с много добри гласови данни, с творчески и артистични умения. Допълва, че изключително важно е още в ранна детска възраст да се открият заложбите на всяко дете и те да се развиват, поощряват и напътстват. И именно това прави г-жа Стефанова, помага на своите възпитаници да си проправят умело път в света на знанието, мотивира ги да развиват и своите творчески вдъхновения. И затова е любимата учителка за своите ученици. „Обичам своята госпожа, тя е най-добрата“, казва Дари. Категорична е, че иска тя да й преподава до 12 клас.


А ние с нетърпение очакваме следващата изложба на талантливата Дари.

Виж още

Още новини

Вашият коментар