Пътеводител

До края на юли пътуваме с час повече до столицата

Бързият влак 3601 (познат като експрес „Чайка“) от  1 март е с променено разписание.

„Чайка“-та  ще тръгва от столицата в 15.05 ч. /досега бе 16.00 ч.” и пристига в Карнобат в 21 часа и 29 минути, което ще рече, че времето за пътуване се удължава с 60 минути. Разстоянието от столицата до нашия град ще се изминава за 6 часа и 24 минути.

В обратна посока, пак всеки ден ще се движи реципрочната „Чайка“ – БВ 3602. Тя тръгва от Карнобат в 06. 23 ч.  и пристига в столицата в 12 часа и 40 минути. Досега пристигаше в 11 часа и 50 минути. Времето за пътуване се увеличава с 50 минути.

Причината е, че от 1-ви март до 29-и юли ще бъдe изцяло прекъснато движението на влаковете, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон. Причината за въведените промени са планирани от ДП НКЖИ мащабни ремонтни дейности по жп тунел „Козница” във връзка с изпълнението на обект: „Рехабилитация на железния път, изкуствените съоръжения, съоръженията и устройствата на системата за електроснабдяване от железопътната инфраструктура в участъка Копривщица-Стряма от км. 100+525 до км. 106+337 с обща дължина 5812 метра“.

Всички пътнически и бързи влакове, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон, ще се движат по маршрут София-Антон-София и Бургас-Карлово-Бургас. За пътниците от тези влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка на извършваните ремонти между гарите Карлово и Антон. За пътническите влакове по направлението София-Копривщица-София ще бъдат осигурени автобуси в участъка между гарите Антон и Копривщица.

Промените в разписанието на влаковете, както и разписанието на автобусите в участъците, където композициите ще бъдат заменени с автобуси, е качено в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е разпространено в гарите и спирките по маршрута на влаковете.

Виж още

Още новини

Вашият коментар