Пътеводител

Доброволческото залесяване продължава

През изминалите почивни дни, ентусиазирани доброволци засадиха 500 фиданки на Къркказан баир. Голямото доброволческо залесяване в Карнобат е организирано от Добата(победителя от Игри на Волята 2019) и Зеленият Отбор. В организацията за пореден път участва и Неделчо Недев, който е един от основните инициатори за залесяване на Къркказан баир. Доброволците собственоръчно извадиха и донесоха фиданките Летен дъб, Дъб Цер и Червен дъб, подарени от Greenteam България.

Добрин Николов и Неделчо Недев са хората, които направиха Карнобат, част от „Проект 1 Милион засадени дървета от доброволци”. Ниските температури не попречиха на ентусиастите, които с лопати, кирки и мотики се отправиха към общата цел на 21 и 22 ноември.

На баира се събраха около 13 човека през двата дни. Хората са малко, но формират пълноценен и нахъсан зелен отбор, воден от любовта към града и природата.

Предстои да бъдат засадени още 250 фиданки. Инициаторите призовават гражданите за по- голяма активност. Часът и мястото са същите: Часовниковата кула, 9 часа, 28 ноември. Каузата е една – за по-зелен Карнобат.

Виж още

Още новини

Вашият коментар