Пътеводител

Доброволци почистваха отпадъци по пътя за ЖП гара

Два месеца преди да стартира традиционното голямо пролетно почистване, в Карнобат ентусиасти запретнаха ръкави и се впуснаха да събират отпадъци по пътя за ЖП гара – Карнобат. Това става по инициатива на Милен Чанев. В начинанието този път му помогнаха археологът д-р Росица Христова и орнитологът Константин Няголов. Само за три часа, в неделния ден на 21 февруари,те успяха да почистят от пластмасовите и хартиени отпадъци западната алея от пътя, в участъка от „СЕ Борднетце“ до края на завод „Монтажи“. Събрани са общо 20 чувала.


Преди време Милен, по своя инициатива, изряза с машинка част от храстите, които пречеха за придвижването на пешеходците по западната алея на пътя. След премахването на храстите, Милен се натъква на разпилени отпадъци, които растителността е скривала към него момент и е необходимо да бъдат събрани ръчно, за да може да се предприеме и косене на тревата.

По време на акцията, преминаващи по алеята пешеходци, са изразили готовност да се включат в следващата инициатива. Те са оставили координати за връзка и са изразили готовност за подкрепа. А желанието на Милен и на хората, които го подкрепят, е да се почисти целият район по пътя за ЖП гара от отпадъци. Планира се следващото почистване да бъде след средата на месец март, разбира се при добри метеорологични условия. Предварително желаещите да се включат в него, ще бъдат информирани. „В неделя бяхме трима, а ако се включат 30 човека, ще успеем да изчистим района за няколко часа, смятат участниците в последната оборка“. Затова призовават към масовост следващия път.

Виж още

Още новини

Вашият коментар