Пътеводител

Какъв нов учебен предмет трябва да има в българското училище?

Това е въпросът, върху който от вчера разсъждават екипите, част от Иновационното обучение, организирано от СУ “Св.св.Кирил и Методий“. В него участват ученици от Карнобат, Ямбол, Бургас и София, които изучават „Технологии и предприемачество“. Интересното в случая е, че във всеки отбор има по един представител на всеки град. По този начин в един екип са деца, които не се познават, не са се виждали и срещали реално. Учениците са поставени в условията на сегашното извънредно положение, когато по-голямата част от хората по света работят  дистанционно – от своите домове.

Днес, след 13 часа, всеки екип трябва да представи по атрактивен и аргументиран начин своето предложение. На учениците помагат ментори, част от които имат зад гърба си подобни иновационни приключения, както и преподавателите. Работейки изцяло в онлайн среда, използвайки платформата Майкрософт Тийм , като бъдещи предприемачи, учениците трябва да разработят продукт, който да предложат на Министерството на образованието и науката. В случая те ще предложат въвеждането на напълно нов учебен предмет. Чрез този нов учебен предмет учениците ще придобият нови умения и знания, които ще им помогнат да водят един по-добър и качествен живот. Ще бъдат по-добре подготвени да се реализират в конкурентната среда на пазара на труда.

Екипите трябва да измислят име на новия учебен предмет.

Да направят конкретни предложения как ще се изучава?

Къде ще се провеждат учебните часове?

С какво новият предмет ще помогне на учениците да бъдат по-подготвени за живота след училище ?

Какви ще са примерните теми, които трябва да се включат в учебната програма?

Кой ще води обучението по предмета? Каква специалност, образование трябва да има?

Всички идеи ще се представят онлайн пред комисия. Най-добре представената и защитена идея ще бъде наградена с електронен ваучер за покупка в книжарница.

Виж още

Още новини

Вашият коментар