Пътеводител

Кметът и председателят на ОбС участват в Общото събрание на НСОРБ

Днес и утре в София ще се проведе 33-ото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България. В него ще участват кметът на община Карнобат  Георги Димитров и председателят на Общински съвет Теодор Ченешев. За четвърти път кметът на Карнобат е сред кандидатите, издигнати за членове на Управителния съвет на Сдружението от квотата на Югоизточен регион. За участие във форума са регистрирани малко над 460 делегати – кметове и председатели на общински съвети от цялата страна. От името на общината-домакин приветствие към своите колеги ще отправи г-н Дончо Барбалов – заместник-кмет на Столична община.

В първия работен ден ще бъдат изслушани отчетите за дейността на Управителния съвет на НСОРБ и на Контролния съвет на Сдружението и ще бъде приета Програмата за дейността през 2020 г. и ще бъде проведено тайно гласуване за кандидатурите на новите членове на ръководните органи, издигнати от проведените вече делегатски събрания.

Една от всеки 12 общини има място в състава на УС на НСОРБ, като квотите представят балансирано шестте региона за планиране. Столична община има право на 1 място в Управителния съвет. Утре става ясно кой влиза в ръководните органи на НСОРБ през мандат 2019 – 2023 г.

От 11,30 ч. на 26.02.2020 г. / сряда/ членовете на Общото събрание на НСОРБ ще имат възможност да обсъдят актуални въпроси с министъра на околната среда и водите г-н Емил Димитров, председателя на ресорната парламентарна комисия г-жа Ивелина Василева и изпълнителния директор на фонд ФЛАГ г-жа Надя Данкинова.

Общото събрание на НСОРБ ще бъде водено от делегата с най-дълъг житейски опит – това е кметът на община Земен Димитър Сотиров.  Двадесет и третият кмет на Земен е на този пост от 1999 г. и управлява вече шести мандат.

Виж още

Още новини

Вашият коментар