Пътеводител

ЛК“Малкият принц“ с награди от Национален конкурс в памет на Васил Левски

По повод 147-та годишнина от героичната гибел на Васил Левски, Центърът за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс /ЦПЛР ОДК/ – Поморие организира литературен конкурс за ученици, посветен на личността и делото на Апостола на тема: “Една светиня отвъд смъртта”. Творбите на десетките участници бяха оценени от тричленно жури в състав: Румяна Емануилиду – журналист и издател, Росица Василева – главен учител по Български език и литература – София и Анета Драгнева – Данаилова – директор ЦПЛР ОДК – Поморие.

В първа възрастова група, в раздел „Поезия“ трето място печели Петромира Стоилова от 6.б клас. В същата група, но раздел „Проза“ на второ място застава седмокласничката Нана Цонкова за есето си посветено на Апостола. С поощрение е удостоена и Деница Красимирова от 7.б клас. Руслана Стоянова, Габриела Георгиева и Преслава Калчева получават грамоти за отлично представяне. За високи педагогически постижения с грамота е наградена и Светлана Иванова, ръководител на клуба.
„Ако днес срещна Левски, ще му благодаря“
Левски прокара пътя към българската свобода, по който днес ние вървим и по който ще вървят идните поколения. Днес всеки един от нас върви по този път, независимо дали постъпва правилно или не в ежедневния си живот. По този път ние срещаме Апостола на свободата всеки ден. Това е пътят на свободата, чиято посока ни е зададена от Левски. Можем да му кажем много неща и вероятно няма да бъде достатъчно. Думите са безсилни тогава, когато има път към светлото бъдеще. Необходима е само една дума. Тя е много проста, но е израз на любов, признателност, надежда и вяра в доброто. Тя е думата БЛАГОДАРЯ! Нана Цонкова – 7.б клас

ЛЕВСКИ
Апостол,
Дякон,
Васил,
герой…
О, да Левски
се казва той!
Бесилото злокобно,
черно забули
ясните очи.
В незнайния си гроб,
не виждаш ,, светли“ бъднини.
Ни студ, ни пек, ни зной,
напред и все напред
вървеше той!
За него нямаше покой,
герой безсмъртен беше той!
Петромира Иванова Стоилова – 6.б клас

Виж още

Още новини

Вашият коментар