ВидеоПътеводител

Малки лазарки от детските градини наричаха за здраве и берекет

„Колкото са листата в гората, толкова да са парите в общината, да има повече за децата“, пожелаха малките лазарки при гостуването си при кмета на общината Георги Димитров. Децата от петте детски градини в  Карнобат посетиха административната сграда на община Карнобат,  в навечерието на Лазаровден. Малките лазарки донесоха радост и пролетно настроение за всички. Облечени в народни носии и с цветни венчета в косите, с изпълненията си на обредни песни и танци, децата пресъздадоха традицията. Малките лазарки наричаха и благославяха за здраве, плодородие и берекет.

Кметът благодари на прекрасните лазарки и техните учителки за това, че съхраняват и предават българските традиции и обичаи. Като добър стопанин той ги зарадва с вкусни шоколадови яйца. „Благодаря Ви мили деца за любовта и надеждата, която внесохте в административната сграда на община Карнобат с вашето гостуване. Прекрасните думи, танците и песните, направиха деня още по-вълнуващ и незабравим.

Децата на Карнобат винаги са били, са и ще бъдат най-голямото богатство на нашия град. Лазарските ви наричания и танци ни дават надежда, правят ни по-силни и целеустремени. Поздравления за вашите учители, за отдадеността и търпението, с които възпитават и учат БЪДЕЩЕТО НА КАРНОБАТ!“, подчерта кметът.

Празникът се пренесе пред храм Св. Йоан Богослов. На импровизираната сцена, с песни, танци и стихове, децата приветстваха идващите пролетни празници. Техните песни огласиха града, стиховете им докоснаха сърцата на присъстващите, а танците им направиха усмивките на хората по-широки, по – добри и прекрасни.

Виж още

Още новини

Вашият коментар