Пътеводител

Младите земеделци от ПГСС, гр. Карнобат отново победители в „ Млад фермер”

Поредна година, отбор на Професионалната гимназия по селско стопанство в Карнобат, бе участник в Националното състезание „ Млад фермер”. С упоритост, усърдие и работа учениците доказаха  своето превъзходство над останалите отбори. Целта на състезанието бе да демонстрира не само способностите на участниците, но и да покаже възможностите за опазване на първоизточника на човешките блага – земята, в условията на напредващия с все по-висока скорост технологичен процес.

От 11 до 13 май в гр. Ямбол се събраха 13 отбора, класирали се от четирите регионални етапа в България. Организатори на проявата бяха  Министерството на образованието, и Регионално управление на образованието- Ямбол. Основен техен партньор бе Аграрен университет – гр. Пловдив.

В отбора на Професионална гимназия по селско стопанство и лека промишленост се състезаваха трима ученици от 12 клас:

1. Абибе Амза от 12-а клас – модул „Растениевъдство” – разпознаване на 30 вида семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчукови култури и резитба на нискостеблени лозя.

2. Георги Драгнев ученик от 12-б клас  – модул „Животновъдство” – разпознаване на 30 вида фуражи и хигиена на млекодобива, подготовка за доене и доене.

3. Станчо Иванов 12-а клас – модул „Механизация на селското стопанство” – майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут.

В дванадесетгодишната история на състезанието, отборът на ПГСС, гр. Карнобат, е единственият, който в две поредни години печели призовото първо място. Зрелостниците показаха, че училището, с което се разделят, е най- доброто измежду земеделските гимназии в страната ни.

 Благодарение на подготовката на учениците и техните ръководители Нела Радева, Марин Марчев, ПГСС гр. Карнобат, победи в страната.

Ръководството благодари на учениците и учителите за  отличното представяне.

Виж още

Още новини

Вашият коментар