Пътеводител

Нови заглавия в библиотеката в СУ“Хр.Ботев“

Днес в СУ „Христо Ботев“ пристигнаха книгите, дарени от Kinder в кампанията „Истории за споделяне“. Цялата ученическа общност, всички учители, родители и приятели се включиха в кампанията, споделят от учебното заведение. СУ „Христо Ботев“ събра впечатляващите над 25 хиляди гласа и се нареди в челната тройка на победителите. В края на миналата година десетки училища от цялата страна се включиха в кампанията, като за всяко от тях можеше да се гласува. 15-те училища с най-много гласове печелят дарения от книги на стойност 3000 лева за училищните си библиотеки, обявиха организаторите.

Наградата вече е в училищната библиотека, съобщават още от учебното заведение. Дарените книги са избрани от предварително зададен списък с подходящи заглавия. В колекцията са включени произведения, които се изучават в часовете по литература, енциклопедии, художествена литература за най-малките, научна литература.

Организаторите изненадаха със специални подаръци и учителите, регистрирали учебните заведения в кампанията. За тях е предвиден индивидуален кът за четене, съдържащ пуф стол, лампа и колекция класически книги. Тази награда също бе дарена  на библиотеката на СУ „Христо Ботев“ от учителя, регистрирал  училището.

Виж още

Още новини

Вашият коментар