Пътеводител

ОУ“Христо Ботев“ – Кликач в Кнежа

От 27 до 29 април 2022 година група учители и ученици от ОУ „Христо Ботев“ – село Кликач бяха на добри практики по НП „Иновации в действие„  в Иновативно ОУ „Васил Левски“ град Кнежа. Освен училището в Кликач гости бяха и представители на Иновативно НУ „Яне Сандански“ – град Разлог и ОУ „Св. Свети Кирил и Методий“ село Драгоево.

Посрещането на гостите бе  сърдечно и непринудено , като започна с кратка програма,  посветена на приятелството. ОУ „Васил Левски“ – град Кнежа е  училище с 90 –годишна история и е иновативно от няколко години . С оглед спецификата на района, характеризираща се с отглеждането на царевица и слънчоглед, ръководството на училището е заложило на връщането на малките ученици близо до природата . Дори има идея да се  създаде и опитно поле .

Вторият ден бе наситен с мероприятия, повечето бяха изнесени занятия в Метеорологичната станция на Кнежа, Институтът  по царевицата, а следобед посещение на Пречиствателната станция за отпадни води в околностите на град Кнежа съвместно с клуб „Приятели на природата“ от училището домакин .

На следващия ден станахме свидетели на ожесточена надпревара между двата отбора в географското състезание „Да докоснем Африка“ с ученици от пети клас на игрището в училищния двор. После гостите бяхме поканени да посадим млади брезички и с това да поставим началото на „Алея на приятелството“.

ОУ „Васил Левски“ – град Кнежа е училище с 90 –годишна история,  с опит и традиции , но е  и иновативно училище, училище на 21 век , училище с идеи и новаторство .

Виж още

Още новини

Вашият коментар