ВидеоПътеводител

Стартира „Детско полицейско управление“ в СУ“Св.св.Кирил и Методий“

На специална церемония, в слънчевия 15 октомври, в СУ“Св.св.Кирил и Методий“ гр. Карнобат бе даден официален старт на „Детско полицейско управление“. Участници в него са ученици от четвъртите класове на учебното заведение. В рамките на проекта, доброволците ще се запознаят с различните структури в полицията, законите и основната дейност на полицейските служители.

Гости на откриването бяха гл. инспектор Владимир Христов – Началник на РУ Карнобат, Началник група „Охранителна полиция“ ст.инспектор Ивелин Пенев, мл. полицейски инспектор Любен Момчев, полицейски инспектор Стоян Куршумов, инспектор Детска педагогическа стая /ДПС/ Красимир Куюмджиев.

По време на откриването доброволците, участници в „Детско полицейско управление“, положиха клетва и получиха своите светлоотразителни жилетки. За тях предстои една богата и разнообразна година, наситена с интересни дейности и изяви, свързани с програмата.

Директорът на училището г-жа Маргарита Паскалева пожела успешно съвместно сътрудничество на учебното заведение и местното полицейското управление, подчерта, че училището с желание се включва в програмата и има готовност да реализира и изпълни заложените дейности.

Програмата „Детско полицейско управление” е предвидена за реализиране от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”, психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Българския Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица, в съответните населени места.

Заниманията се провеждат по предварително изготвен и утвърден от началника на съответното РУ на МВР и директора на училището график. Целта е да се даде възможност на децата да разберат каква е работата на полицаите, да бъдат обучени на неща, които ще им помогнат в живота и ще са им от полза – като оказване на първа помощ, лична защита, как да разрешават конфликти, как да спазват правилата за движение по пътищата и др.

Виж още

Още новини

Вашият коментар