Пътеводител

СУ“Св.св.Кирил и Методий“ разполага с образователна технология № 1 в STEM обучението

СУ „Св.св.Кирил и Методий“  гр.Карнобат е едно от над 2000 училища и университети по цял свят, разполагащи и използващи уникална по рода си образователна технология zSpace®. Технологията е най-добрата за обучение по дисциплините от STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) цикъла.

Това е технология  с 3 сензорни модалности – Виртуална реалност (VR), 3D и интерактивност – три нива на възприятие на представеното учебно съдържание. Водещ момент е потапящо усещане за реализъм, което гарантира запомнянето и много по-ефективното усвояване на учебното съдържание – учениците имат чувството, че 3D моделите са буквално пред очите им и могат да взаимодействат с тях в реално време.

Самата технология, така и всички софтуерни приложения към нея са фокусирани изцяло върху различни направления в STEM сферата – биология, механика, електротехника, физика, математика, инженерство, автомобилостроене и още много!

Предназначена е за нуждите и потребностите на образованието в 21век. Разпространена е в повече от 1000 образователни институции във водещи образователни системи (Япония, Китай, Корея, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания, Германия, Финландия и разбира се България).

zSpace разполага с кинестетичен реализъм, като използва познати движения и взаимодействия, които хората често изпълняват. Учениците често не трябва дори да мислят как да работят със zSpace, защото системата за проследяване чете позицията на тялото ви и реагира на движенията ви по време на взаимодействието, създавайки естествено и удобно преживяване.

Софтуер mozaBook Classroom позволява да се създават интерактивни публикации и електронни уроци и е специализиран иновативен образователен софтуер за интерактивна дъска. Учителите и учениците могат да създават презентации и интерактивни уроци и да ги обогатяват с интерактивни 3D модели, образователни видеа, картини и упражнения от специалната медийна библиотека. Освен това, чрез mozaBook учителят може да работи с електронни интерактивни учебници. Е-уроците, които бъдат разработени в клас или извън клас могат да бъдат запазени и споделени през интегрирана облачна платформа.

Виж още

Още новини

Вашият коментар