Пътеводител

В Карнобат отбелязаха Деня на ракетни войски и Артилерията

      

На 11 март Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в град Карнобат проведе мероприятие, на което тържествено бе отбелязан Денят на Ракетни войски и Артилерия на Българската армия. На този ден, след шест часова артилерийска подготовка и под прикритието на нощта, 2-ра армия извършва пробив на укрепен район и за 24 часа овладява „непревземаемата” Одринска крепост.

В тази операция Българските артилеристи за пръв път в света използват „армейска артилерийска група”, прилагат „огневи валяк” за съпровождане на пехотата, „неподвижният заградителен огън”, като дават своя принос в развитието на световното военно изкуство.

Беше прочетен поздравителен адрес от Асоциацията на Артилеристите и Ракетчиците от запаса. В приветствието, подписано то ген. м-р/з Вълчо  Фотев се казва:“ От името на УС  на ААРЗ ,,Олимпий Панов “ гр.София приемете най-сърдечни поздрави по повод професионалния ни  празник Денят  на  РВиА  на  БА. Позволете ми  да изразя нашата признателност към всички Вас  артилеристи и ракетчици, които с висок професионализъм, всеотдайност  и себеотрицание градихте Националната сигурност на РБългария. Приемете най-искрените ни пожелания за здраве, бодрост  на духа, безкористна родолюбива и патриотична дейност и  все така успешно да съхранявате традициите на РВиА на  Българската  армия!“

По време на мероприятието бяха поднесени  грамоти на изявили се членове  на организацията за активна родолюбива и патриотична дейност.

На скромната вечеря  се вдигнаха  тостове за здраве, дълголетие и за нови срещи.

Председател на общинска организация на СОСЗР гр.Карнобат

о.з.м-р Веселин Шарбанов.

                                                            

Виж още

Още новини

Вашият коментар