Пътеводител

Възпитаник на СУ „Христо Ботев“ с първа награда от национален конкурс

„Той е на 12, зодия Козирог и любимият му цвят е син. За да разберем точно колко обича синьото, трябва да не забравяме, че според дервишите именно това е цветът не само на небето, а и на душата“, пишат в страницата на училището в социалната мрежа. И допълват:“Сигурно и затова е толкова смел и продължава там, където другите спират. Има цял клас приятели и силно желание да открива победителят в себе си. И без да е вманиачен в учебниците, Даниел неудържимо разделя времето си между „Костенурките нинджа“, играта “The lost of us“ и любимите си учители.

Когато заема първо място за възрастовата си група в Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“ в категория „Компютърни презентации“ през 2019, победата прави място в сърцето му и остава трайно там до следващата. Духовните му странствания търсят връзка едновременно със знанието и с дълбоките човешки преживявания.

И така август 2020 го отвежда отново към първото място в Националния конкурс „Зелена планета“ 2020, където Даниел е начело в номинацията за литература в „Природата и съдбите на хората“ . В своята възрастова група и раздел „Проза“ той се класира с разказ на тема: „Животът по време на войната“.

Заслуга за литературното му посвещение има неговата преподавателка по БЕЛ – г-жа Константина Стоянова. А в комбинация и с неговия групов ръководител г-жа Яна Атанасова, Даниел превръща словото в алхимия.

Светът на седмокласника е изненадващо любопитен – футбол, творчество и послание, че най-добрата инвестиция е в ума. И ако в дневника го откриваме под фамилията Ненчев, то в училище ще го разпознаем по специалното му място – а то е точно там, където винаги е най-интересно.

И ако вие сте търсачи, също като Дани, не пропускайте да го последвате и да минете по-най-директния път – през училището, което прави чудеса.

Голямо Браво за Даниел и неговите учители! Поздравления и нови успехи в света на писаното слово“.

Виж още

Още новини

Вашият коментар