Регионът

Четвъртокласната пътна мрежа в общината е проходима при зимни условия

Снегонавявания и силен вятър затрудниха движението по част от четвъртокласните пътища в община Карнобат. Те вече са проходими, но при зимни условия. От 5 часа сутринта е прекъснато електрозахранването в село Кликач. Причината – паднали жици.Възстановено е електроподаването за село Венец, където заради авария нямаше ток и вода.

Почистването на общинската пътната мрежа започна още през нощта. Техниката е излязла на пътя, около 3 часа. Силният вятър обаче е причина, веднага, след като мине почистващата техника, отново да се образуват преспи на места. Най-сериозно бе положението в отсечката Крумово градище – Железник – Сан Стефано -Добриново – Житосвят. Там се е наложило почистваща техника да проправя път на линейка, за да се транспортира болно дете от село Железник до Карнобат тази сутрин. Непрекъснато се  почиства пътя между селата Искра – Огнен, където традиционно се образуват огромни преспи.

Паднали дървета има в района на село Раклица. Почистваща техника в момента минава по пътя към Невестино, Сигмен – Раклица, Кликач. Затруднено е движението в отсечката Черково –Сърнево, заради навявания. Навявания има и по пътя Добриново – Житосвят, където пътят се почиства през определен период от време.   

В Карнобат приоритетно се разчистват улиците с интензивен трафик. Бъдете внимателни!

Виж още

Още новини

Вашият коментар