Регионът

До­б­ро­вол­ци об­но­ви­ха пейките в с. Кликач

Те използваха топлото време, за да върнат блясъка на пейките в центъра на селото. След тяхната намеса, неугледните до днес места за почивка вече изглеждат различно. Доброволци от селото демонтираха старите дървени елементи от седемте пейки и на тяхно място монтираха нови дъски, които са обработени по специфичен начин, за да изглежда дървото старо и красиво. След това внимателно те  бяха лакирани с няколко слоя, за да се спре атмосферното влияние върху дървото.

Няколко часа са необходими на четиримата доброволци, за да приключат начинанието. Със задачата се захващат Мехмед Мустафа, Мустафа Хюсеин, Селим Хюсеин и Хюсеин Мустафа. Двама от тях са ученици в 11 клас. Идеята се ражда спонтанно, без предварителни уговорки. Разказват, че от доста време ги дразни видът на пейките, които хем са на центъра, хем се ползват от хората. Споделят с кмета Хюсеин Селим своето намерение, а той подкрепя желанието им да променят към по – добро облика на селото. Кметът обяснява, че от 15 години пейките не са ремонтирани и вече дървените дъски са били доста амортизирани и в лошо състояние.

Това е поредната инициатива, която на доброволни начала се реализира в Кликач. Преди време ентусиасти боядисаха спирката и оградата на парка. Сега хората в селото очакват да стартира проект по Национална програма  Чиста околна среда.  С него ще бъде обособена нова зона за  отдих и забавление в парка. Близо 30 човека са заявили желание да участват с доброволен труд в неговото изпълнение.

Виж още

Още новини

Вашият коментар