Регионът

Доброволци се грижат за чистотата в село Кликач

Мийрем Али, Веса Кюлевчиева, Красимира Славова, Хасан Идриз, Славка Стоева, Айше Юмер, Анифе Сюлейман, Хабибе Селим, Ереджеб Юмер, Нефисе Юмер, Фатме Нури, Ремзие Сюлейман, Райна Илиева и Георги Боянов. Това са хората, който по своя инициатива и водени от желанието си да живеят в едно по – красиво  и уютно населено място, от известно време поддържат чистотата в село Кликач. За тази благородна кауза ни разказа кметът на селото Хюсеин Селим. Обяснява, че по свое желание, тези 14 човека, се заемат със задачата да почистват зоните за обществено ползване. Преди това за чистотата са се грижили хора, назначени по програми за трудова заетост, чиято ангажираност вече е приключила. „Хората в селото са съвестни и не допускат да се образуват сериозни замърсявания, но в този сезон проблемът е основно с падащите листа, които образуват есенен килим, който трябва да се почисти“, обяснява кметът.  

Виждайки, че на кмета ще му е трудно сам да грижи за поддръжката на парковете, площада, около детската градина и училището те поемат инициативата в свои ръце. Уговарят се и в определени дни си организират кампания по почистване. Не се притесняват, че влизат в ролята на чистачи, защото се грижат за своето село, за парка, в който играят техните деца, за училището и детската градина, където растат децата от Кликач, за своите улици и тротоари. Сред участващите има работещи в администрацията, в пощата, в детската градина, в училището. Двама –  трима са по – възрастните, а останалите са млади хора.

„Искаме да е чисто навсякъде в селото, не само в дворовете и пред къщите ни“, споделят доброволците. Щастливи са, че в населеното място, с всяка изминала година, условията за живот се подобряват. От сърце се радват на изградените тази година  зони за игра и спорт, на спретната автобусна спирка,  на лакираните пейки, боядисаните тротоарни бордюри и пешеходни пътеки. Сърцето им се пълни от факта, че от сградата на детската градина се чува смях, а от училището звънът на школския звънец и радостните викове на учениците.  Казват, че това означава, че селото им ще го има в бъдните години. А те от своя страна са готови да дадат своя дан за неговия просперитет и съвременен облик.

От своя страна кметът Хюсеин Селим благодари от сърце на доброволците, които живеят с проблемите на своето село, милеят за него и са готови да помогнат за неговото добруване и благоденствие.

Виж още

Още новини

Вашият коментар